Inspiratie blog

Zielscode: Kracht

 

Een vrouw in haar kracht is een vrouw die zich bewust is dat zij niet perfect is. Zij streeft ook niet naar perfectie, wat haar drijft is om elke dag het beste uit zichzelf te halen. Niet omdat het moet maar omdat zij dit zo voelt en innerlijk weet. Ze houdt zich niet bezig om de beste, de grootste, de leukste en de meest succesvolle vrouw te zijn, wat haar elke dag weer drijft is om in alle puurheid haar hart te volgen en met bezieling mooie plannen om te zetten in werkelijkheid. Een vrouw in haar kracht heeft aandacht voor de mensen om zich heen en ze geeft hierop subtiele maar doortastende wijze blijk van. Zij wil een ander niet redden of bemoederen maar ze stimuleert de ander om in eigen kracht te komen en te blijven. Een vrouw in haar kracht doet een stapje terug als ze voelt dat de ander 'het zelf kan' en zij gunt de ander een zichtbare plek en voelt zichzelf niet te kort gedaan. Een vrouw in haar kracht weet heel goed dat er altijd puntjes zijn die om nog wat 'verbetering' vragen, zij laat zich daardoor niet ontmoedigen en afremmen omdat zij innerlijk weet dat ze alles precies op het juiste moment zal leren. Zij handelt niet om te imponeren of te domineren maar om vanuit bezieling haar bijdrage te leveren aan de wereld. Zij weet dat sommigen vragen nooit beantwoord kunnen worden en ook weet zij dat sommige antwoorden niet resoneren met haar vragen. Zij weet dat alle wijsheid in haar schuilt en zij raadpleegt haar eigen innerlijke gids in plaats van zich vast te klampen aan anderen. Een vrouw in haar kracht geeft altijd prioriteit aan momenten van stilte, meditatie en alleen zijn in de natuur. Zij investeert haar tijd en energie gezond en streeft erna deze afspraken met zichzelf trouw te blijven. Zij neemt altijd zelf verantwoording voor de stappen die zij zet in haar leven en ze haalt niet uit naar een ander als haar wensen en doelstellingen vertraging oplopen. Ze geeft niet op omdat ze weet dat met geduld, overgave en vertrouwen er altijd weer een nieuwe opening komt. Zij weet dat alles precies op het juiste tijdstip aan haar onthuld zal worden. Een vrouw in haar kracht roddelt niet en ze verbindt zich ook niet met drama en doemdenken.

 

 

 

Een vrouw in haar kracht maakt ook fouten en baalt daar ook van. Deze vrouw heeft het lef en de moed om haar fouten aan te durven kijken en ze is niet te trots om sorry te zeggen. Zij weet dat fouten eigenlijk niet echt fout zijn maar leermomenten naar diepere bewustwording en wijsheid. Daarom blijft een vrouw in haar kracht nooit hangen in slachtoffergedrag en teleurstelling. Zij weet dat haar tijd op aarde niet onbeperkt is en daarom vindt ze altijd weer de moed om opnieuw te beginnen. Een vrouw in haar kracht kan de wereld veranderen.

 

In hoeverre ben jij verankerd met de kracht die in jou schuilt?

 

Wat mag jij nog loslaten zodat er ruimte komt voor de onverwoestbare kracht die in jou is gehuisvest?

Dit script is afkomstig uit het Zielsrouteplannerkaartendeck, dit kaartendeck is verkrijgbaar in de webshop!

Art: Droom Art by Daniëlle

Fotografie © Sylvia Jansen
Fotografie © Sylvia Jansen

Symboliek van de vier seizoenen

 

Ieder seizoen draagt haar eigen energie en nodigt ons uit om ons te verbinden met deze energie. 

 

De winter vraagt om rust en bezinning en is een periode om naar binnen te keren om onszelf te verbinden met ons lichaam. De dagen zijn korter en donkerder en dit is een uitgelezen kans tot contemplatie.

Geef in deze periode ook toe aan langere rustmomenten en sta erbij stil dat stilstand niet bestaat. Het is juist door periodes van rust en bezinning dat nieuwe inspiratie ontstaat. De winter is ook een prima periode voor het ontstaan van nieuwe intenties voor de rest van het jaar. 

 

De lente is het seizoen van het planten van nieuwe zaadjes, het seizoen van het nieuw begin. In de lente word je uitgenodigd om weer meer naar buiten te gaan, letterlijk en figuurlijk. Zaadjes hebben tijd nodig om te groeien, ze hebben ook aandacht, voeding en liefde nodig, in de brede en symbolische zin van het woord. De lente staat voor ontkiemen, ontluiken en heel veel bloesem. De lente is de tijd bij uitstek voor nieuwe geboortes, dus ook prima geschikt voor het lanceren van nieuwe projecten en voor het zaaien van zaadjes aangaande het verlangen van je hart en het vervullen van je zielsmissie.

 

De zomer is de periode van groei. Alles wat eerder gezaaid is, mits het liefdevolle voeding en aandacht heeft gekregen, komt of staat nu in volle bloei. Dit is een periode waarin je kunt gaan genieten van de vorderingen die je zelf al hebt gemaakt, op die gebieden waar je zaadjes voor gezaaid hebt. Geniet tijdens de groei ook van het proces en sta regelmatig even stil bij wat zich allemaal aan het ontvouwen is. Blijf je aandacht geven, blijf voeding geven en durf nog een stapje verder te gaan of groter te denken. De zomer lacht je toe en zorgt met haar zonnestralen voor de nodige vitamine D voor jou en je zaadjes en de tropische regenbuien die er regelmatig zijn zorgen ervoor dat je steeds weer opgefrist wordt en geïnspireerd blijft.

 

De herfst staat voor oogsten en overvloed. Als je steeds vol toewijding betrokken bent gebleven bij jouw intenties dan zijn jouw zaadjes nu tot volle wasdom gekomen. In de herfst kan je genieten van de manifestaties die je zelf met de kracht van jouw intenties tot bloei hebt laten komen. Je mag volop genieten van het succes en je kunt in deze periode terugblikken en lering trekken uit het proces waar je door heen bent gegaan. Het is een prima periode om met een heerlijk glas wijn of een lekkere kruidenthee stil te staan bij alles wat er in beweging is gekomen. Proost op jezelf en proost op het leven. Je bent onderdeel van de 4 seizoenen, de 4 seizoenen leven in jou en door jou heen. Naarmate de herfst vordert gaan de blaadjes alweer loslaten en voel je aan je lichaam dat je weer meer naar binnen keert. Je gaat je weer klaar maken, energetisch gezien voor een nieuwe winterperiode en voor een nieuwe cyclus van de 4 seizoenen.

 

Ter overweging:

Je zou eens stil kunnen staan, als je dit gelezen hebt, of je in afstemming leeft, werkt en manifesteert met de 4 seizoenen. Als het even helemaal niet lukt op dit moment (bij wijze van spreken) dan is dit een uitnodiging om je helemaal te verbinden met de energie van het huidige seizoen. Hoe dan ook, wij mensen zijn een verlengde van de natuur. Wij zijn geboren vanuit moeder Aarde. De bovenstaande cycli zijn daarom nauw met ons verbonden en zijn een prachtig kompas op ons pad!

 

Gerda Duin

 

Vond je deze bijdrage inspirerend? Delen is vanzelfsprekend toegestaan. Dank je wel!

 


Spirituele groei en contact met 'de Goddelijke bron'

(En hoe je 'leiding' kunt uitnodigen in je leven)

 

Je hogere zelf kan je zien als een soort persoonlijke telefonische verbinding naar de Goddelijke bron. Wanneer je je meer bewust wordt van de aanwezigheid van je ziel kan je leren hoe je de telefoon het beste kunt bedienen zodat de Bron bewust tot je kan spreken. De bron laat zich zien en spreekt tot ons in diverse gezichten en verschijningen. De vorm die in het moment naar jou uitreikt is op dat moment altijd degene die jou het beste dient. (Dit kan een Gids zijn, Engelen, opgestegen meesters enzovoort).

 

Bewust spirituele communicatie kunnen ontvangen geef je veel voordelen. Door jezelf te helen en door regelmatig bezig te zijn met andere spirituele activiteiten (meditaties, dansen, muziek, natuur) bouw je nog meer bewuste en helende energie op. Na gelang van tijd bouwt deze energie zich dusdanig op, niet alleen voor jezelf maar ook op een spirituele wijze voor jouw ziel. Dan ontstaat er groei van de ziel, ziel evolutie. Stel je deze energie eens voor als heilig water en je ziel als een fontein. Wanneer de energie meer en meer opbouwt dan loopt de fontein dus over en er ontstaat een krachtstroom, flow! Dit zijn de momenten dat onze eigen heling ook heling wordt voor de mensen om ons heen. Goddelijke energie stroomt door ons heen en overspoelt ons en de wereld om ons heen. Wanneer wij spiritueel groeien, kunnen we niet alleen deze informatie ontvangen maar ook in gevoel waarnemen en de oorsprong leren herkennen en omarmen. Hetgeen wij naar verlangen heeft een bepaalde frequentie. Waar wij van dromen en werkelijk het verlangen hebben om te manifesteren in de fysieke wereld heeft een hogere frequentie dan onze huidige staat. In het bijzonder wanneer wij moedig en groots durven dromen en ook daadwerkelijk bereid zijn moedige stappen te zetten om onze dromen waar te willen maken. We hebben dan echt te maken met een diep verlangen om de waarheid van onze ziel te manifesteren in de fysieke wereld. Als dit verlangen vanuit een werkelijk zuiver en gecentreerd hart voortkomt ( in plaats van simpelweg alleen maar geld te wensen vanuit angst en tekorten of manipulatief gedrag) dan reik je uit naar levenservaringen en overvloed met hogere frequenties. Je bent op dat moment een magneet voor overvloed en jouw 'zijn' is zeer aantrekkelijk voor andere, dit omdat je onbewust heel veel vitale en inspirerende levensenergie uitstraalt.

 

Wanneer we bereid zijn om aan onszelf te werken om obstakels te verwijderen, door te werken aan ons eigen geloofssysteem (in onszelf en het Universum), negatieve patronen doorbreken en afstand nemen van gezelschap met lage energie, dan zullen er hogere frequenties in ons geactiveerd worden. Ons hogere zelf is versterkend voor ons in dit soort situaties. Het zal je ondersteunen om je te laten zien wat je kunt creëren waar je hart werkelijk naar verlangt door aan de relatie met jezelf te werken. Het brengt je in verbinding met jouw kern. Het hogere zelf assisteert je ook om je blokkades op te heffen. Het helpt je de waarheid te zien van een situatie in plaats van een illusie die je vertelt dat iets of iemand jou tegenwerkt. Zo kan je leren de frequenties te onderscheiden van waar we nu zijn tot waar we zouden willen zijn zodat we naar het stadium kunnen gaan van een levens expressie in afstemming met de Goddelijke bron. Je voelt dan dat je je levensmissie aan het uitwerken bent, je leeft je passie en niets kan je stoppen. Door deze bewustwording voel je je energiek, geïnspireerd en gemotiveerd om aan jezelf te werken, om oneindig gecommitteerd te zijn om alles in het leven te ontvangen in afstemming met het Goddelijke plan en in verbinding met het verlangen wat ligt opgeslagen in ons hart.

 

Je loopt je eigen pad maar je weet ook diep van binnen dat er iets 'hogers' is wat jou ondersteunt op jouw pad, je bent je heilige contract aan het uitwerken in samenwerking met 'de bron'‘. Wanneer we deze spirituele reis met alle uitdagingen echt gaan leven dan bereiken we een heilige staat en zijn we open om heldere leiding te ontvangen, te vertrouwen en te weten dat het klopt. Wanneer er dan moeilijke thema’s en situaties op je pad komen ben je in staat om toch in een vredige staat te blijven en in verbinding te blijven met de leiding die je doet vertrouwen en groeien.

Denk maar aan een mooie bloem die zich steeds verder opent. Het kost tijd en geduld voordat de bloem helemaal voluit bloeit. Zo is het ook op jouw pad waar je in verbinding komt met jouw gidsen en andere leiding. Vertrouwen en geduld en de bereidheid om vol te houden ook wanneer er vertraging lijkt te ontstaan zullen je uiteindelijk zichtbare resultaten laten zien. Dit kan heel uitdagend zijn en soms ook lastig en pijnlijk maar het is wel het pad van de waarheid van je hart in plaats van het pad van je ego die jouw hart en ziel waarheid wil negeren en overschreeuwen. En dit levert je uiteindelijk nog meer pijn op en je raakt dan volledig uit verbinding met je authentieke pure kern.

 

De boodschap van moeder natuur is dus: 'hoor mij, heb geduld en hou altijd vertrouwen'.

 

Zielsroutebegeleiding op maat? Click door!

 


Dankbaarheid

Dankbaarheid

 

Vandaag ben ik dankbaar

Dankbaar voor een nieuwe dag

Dankbaar voor het leven

Dankbaar voor mijn hart dat 24 uur per dag klopt

Dankbaar voor de natuur

Dankbaar voor de 4 seizoenen

Dankbaar voor de mooie mensen op mijn pad

Dankbaar voor de wijze lessen

Dankbaar voor mijn tranen die mij vertellen waar het leven werkelijk om gaat

Dankbaar voor 1000 en 1 kleine dingen

Dankbaar voor de spiegels op mijn pad

Dankbaar om het verschil te mogen maken

Dankbaar voor de uitdagingen waar ik van groei

Dankbaar voor de liefde

Dankbaar voor het grote in het kleine

Vandaag ben ik dankbaar

 

En... morgen ben ik ook weer dankbaar!

Waar ben jij dankbaar voor?

 

De kracht van toelaten

De kracht van toelaten

 

De essentie van een vrouw in haar zachte kracht is het leven (en alle gebeurtenissen) kunnen toelaten. Toelaten dat er iets veel groters aanwezig is dan wij zelf kunnen zien en bevatten.

Dit is een hele andere energie dan iets ‘moeten’ loslaten.

Als een vrouw kan toelaten is ze in een natuurlijke staat van ZIJN. Er hoeft niet te worden losgelaten, overgave en toelaten is iets puurs, het is juist de kracht van niets doen maar simpelweg toestaan wat er in het heden manifesteert.

 

Wanneer een vrouw voortdurend in een mannelijke energie verkeerd is ze afgesneden van haar authentieke zelf. De mannelijke energie wil presteren, in actie zijn, controle hebben en houden. Vaak ligt hieraan gekoppeld dat er een pijnlichaam wordt omzeild. Niet willen voelen en niet willen of kunnen accepteren hoe het heden zich presenteert.

 

Af en toe is het heel goed om zielenpijn te ervaren. Dit is een diepe pijn waar je niet om heen kunt. Als je deze pijn kunt toelaten kan de pijn helen en transformeren.

Dit is een proces van vrouwelijke energie en staat los van het feit of je een man of een vrouw bent.

 

Een vrouw in haar potentiele zachte kracht is een vrouw die de uitdagingen in het heden niet ontvlucht. Zij is zich bewust van het feit dat heling nodig is, niet alleen voor zichzelf maar ook voor het hele vrouwelijke collectief. Ze deinst niet terug om verantwoording te nemen over de spiegels die zij voorgehouden krijgt. Uiteraard kent ze verdriet en momenten dat het minder makkelijk te behappen is. Toch is zij altijd moedig en heeft ze een diep innerlijk weten dat wat zich in haar leven afspeelt onderdeel is van iets veel groters en een hoger doel dient.

Een vrouw die altijd in de actie is en met voornamelijk mannelijke kwaliteiten en energie door het leven stapt en meer en meer bewust wordt weet dus dat zij een uitdaging heeft op het moment dat ze zielenpijn ervaart. Ze wordt uitgenodigd om te helen, en om een pad te vervolgen wat meer aansluit bij haar vrouw zijn. Dit is een pad waar haar potentie volledig benut zal worden, een pad waar zij voor anderen ook een verschil kan maken. Voor de mensen om haar heen die haar dierbaar zijn. Maar ook voor het vrouwelijke collectief.

 

Toelaten is leven vanuit je zachte kracht. Toelaten opent de poort naar een leven volgens je bestemming. Toelaten is jezelf accepteren in al je kwetsbaarheid. Je niet verzetten tegen de werkelijkheid. En je mee laten stromen vanuit jouw pure ZIJN, zonder dat je controle wenst te houden, maar diep vanbinnen een innerlijk weten hebt, dat wat er ook gebeurt, dat het goed is…ook als het in eerste instantie anders voelt. Dit te weten en hiernaar te durven leven maakt dat je het leven leidt van jouw zielsplan. Het is geen gemakkelijk pad, echter het is het enige pad wat jou een diepe vervulling zal geven. Jouw redenen van bestaan zullen hier geleefd kunnen worden.

 

 

Gerda Duin

0 Berichten