De kracht van toelaten

De kracht van toelaten

 

De essentie van een vrouw in haar zachte kracht is het leven (en alle gebeurtenissen) kunnen toelaten. Toelaten dat er iets veel groters aanwezig is dan wij zelf kunnen zien en bevatten.

Dit is een hele andere energie dan iets ‘moeten’ loslaten.

Als een vrouw kan toelaten is ze in een natuurlijke staat van ZIJN. Er hoeft niet te worden losgelaten, overgave en toelaten is iets puurs, het is juist de kracht van niets doen maar simpelweg toestaan wat er in het heden manifesteert.

 

Wanneer een vrouw voortdurend in een mannelijke energie verkeerd is ze afgesneden van haar authentieke zelf. De mannelijke energie wil presteren, in actie zijn, controle hebben en houden. Vaak ligt hieraan gekoppeld dat er een pijnlichaam wordt omzeild. Niet willen voelen en niet willen of kunnen accepteren hoe het heden zich presenteert.

 

Af en toe is het heel goed om zielenpijn te ervaren. Dit is een diepe pijn waar je niet om heen kunt. Als je deze pijn kunt toelaten kan de pijn helen en transformeren.

Dit is een proces van vrouwelijke energie en staat los van het feit of je een man of een vrouw bent.

 

Een vrouw in haar potentiele zachte kracht is een vrouw die de uitdagingen in het heden niet ontvlucht. Zij is zich bewust van het feit dat heling nodig is, niet alleen voor zichzelf maar ook voor het hele vrouwelijke collectief. Ze deinst niet terug om verantwoording te nemen over de spiegels die zij voorgehouden krijgt. Uiteraard kent ze verdriet en momenten dat het minder makkelijk te behappen is. Toch is zij altijd moedig en heeft ze een diep innerlijk weten dat wat zich in haar leven afspeelt onderdeel is van iets veel groters en een hoger doel dient.

Een vrouw die altijd in de actie is en met voornamelijk mannelijke kwaliteiten en energie door het leven stapt en meer en meer bewust wordt weet dus dat zij een uitdaging heeft op het moment dat ze zielenpijn ervaart. Ze wordt uitgenodigd om te helen, en om een pad te vervolgen wat meer aansluit bij haar vrouw zijn. Dit is een pad waar haar potentie volledig benut zal worden, een pad waar zij voor anderen ook een verschil kan maken. Voor de mensen om haar heen die haar dierbaar zijn. Maar ook voor het vrouwelijke collectief.

 

Toelaten is leven vanuit je zachte kracht. Toelaten opent de poort naar een leven volgens je bestemming. Toelaten is jezelf accepteren in al je kwetsbaarheid. Je niet verzetten tegen de werkelijkheid. En je mee laten stromen vanuit jouw pure ZIJN, zonder dat je controle wenst te houden, maar diep vanbinnen een innerlijk weten hebt, dat wat er ook gebeurt, dat het goed is…ook als het in eerste instantie anders voelt. Dit te weten en hiernaar te durven leven maakt dat je het leven leidt van jouw zielsplan. Het is geen gemakkelijk pad, echter het is het enige pad wat jou een diepe vervulling zal geven. Jouw redenen van bestaan zullen hier geleefd kunnen worden.

 

 

Gerda Duin

Reactie schrijven

Commentaren: 0